Muzeul de Pânze şi Poveşti. Mândra. Ţara Făgăraşului. Transilvania. România - în primul rând un concept! Un muzeu-proiect virtual, cu aplicații reale! In regim pop up event (in diverse locuri) De regula ne gasiti permanent online si in l Mandra in vacantele copiilor - care sunt principalii beneficiari ai acestui proiect educational! Colecţii de pânze și poveşti, evenimente, expozitii, tabere de creaţie, atelierele - şezătoare Mândra Chic - proiect social , suveniruri, atelierele de restaurare şi de joacă, itinerarii cultural-gastronomice, oameni faini, timp încremenit în loc, Suveica Mamei Ruţa care colindă prin lume. Un proiect inițiat și coordonat de Alina Zară.

20121120

La colindat prin lume: "N-am venit să cerem, am venit să dăm"


Copiii de la Muzeul de Pânze şi Poveşti din Mândra pornesc anul acesta la colindat într un mod inedit! Atelierele lor şezători, cu dichisuri de Crăciun, vor poposi în diverse locuri din ROMÂNIA, unde vor face demonstraţii de pictură pe sticlă şi hande made! Principalele produse pe care le promovează cei mici în această perioadă sunt: îngeraşii pe sticlă - specifici iconografiei din Ţara Făgăraşului şi "mândruţele" (ecusoane din suprapuneri de lână, dantele de casă şi piele inscripţionată manual cu versuri din colinde)

"Am ales să facem îngeraşii pentru că sunt unul dintre simbolurile copilăriei şi se potrivesc cu noi şi cu Crăciunul! În plus, copiii de la Muzeul de Pânze şi Poveşti au înţeles că, dincolo de ceea ce învaţă la şcoală, citesc în cărţi, văd la televizor sau pe Internet, deasupra noastră este un Cer, din care într-o zi or să coboare îngeri!" Alina Zară

Cei mici pornesc la drum având ca motto unul dintre cele mai frumoase versuri de colindă românească: "N-am venit să cerem, am venit să dăm"! Majoritatea acţiunilor fiind în scop caritabil, pentru copiii mai puţin norocoşi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu